ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

tiistai 18. helmikuuta 2014

Amerikkalainen ruokavalio voi edistää autismia

Tutkijat epäilevät, että amerikkalaiseen ruokavalioon kuuluvat pikälle jalostetut ruoka-aineet kuten keksit, raksut, murot, limsa ja karkit liittyvät autismin oireisiin. Yhteisenä tekijänä on makeuttajana käytetty maissi- eli glukoosi-fruktoosisiirappi, kertoo EmaxHealth-lehti. Autismia voi edistää prosessoituihin ruokiin ja niiden raaka-aineisiin liittyvä hivenaineiden vähyys. 

Maissisiirppi kehitettiin 1960-luvun lopulla ratkaisuksi Kuuban kauppasaarron sokeripulaan ja maissin ylituotantoon. Teolliseti viljelty maissi on keinolannoituksen johdosta hivenailtaan köyhää. Maissisiirapin valmistuksessa vitamiinitkin katoavat. 

Tutkijat vertailivat italialaista ja yhdysvaltalaista ruokavaliota, sekä näissä esiintyviä hivenaineta ja kemikaaleja. Autismi ei liitykään aiemmin epäiltyyn italialaisessa ruokavaliossa kaloista saatavaan elohopeaan, amalgaamipaikkoihin tai rokotuksiin - vaan amerikkalaisessa ruokavaliossa tyypilliseen maissisiirapin kulutukseen.

Maissisiirapin käyttö johtaa hivenaineiden, kuten kalsiumin, sinkin ja kaliumin epätasapainoon, mikä taas vaikuttaa aivotoimintaan. Ruokavalion on aiemminkin epäilty voivan vaikuttaa autismin syntyyn. Eri ruoka-aineiden vaikutusta on ollut kuitenkin vaikea selvittää.

Olet mitä syöt


Lähetä kommentti