ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

maanantai 17. helmikuuta 2014

Skitsofrenia parempi diagnoosi?

Lastenpsykiatrisen osaston ensimmäisessä "perhetapaamisessa" ylihoitaja kertoi vanhemmille ja sisaruksille, että lapsella on skitsofrenia. Tämä aiheutti perheessä niin suuren hämmennyksen, että tapaaminen piti keskeyttää.

Vanhemmat pyysivät, että ennen lopullista diagnoosia lapsi lähetettäisiin vielä asperger-tutkimuksiin. Osaston lääkärin mielestä kyseessä on muoti-ilmiö. Itseasiasssa ei aspergia ole olemassakaan. Ylihoitaja yritti vakuuttaa: "Miksi haluatte aspergeria? Sehän on parantumaton. Sen sijaan skitsofrenia parantuu ja siksi on parempi diagnoosi".

Monen väkivaltaisen hoititapahtuman ja valituskierroksen jälkeen lapsi lopulta sai aikanaan asperger-diagnoosin. Psyykenlääkkeet voitiin lopettaa ja traumatisoitu lapsi opiskelee nyt ilman muutakaan hoitotarvetta.

Nyt ollaan uusimassa kansainvälistä ICD-diagnoosiluokitusta. Tarkoitus on yhdenmukaistaa se DSM-5 luokituksen kanssa vuoteen 2015 mennessä. Se voisi tarkoittaa, että asperger katoaa Suomestakin ja kansa olisi taas terveempää :)
Lähetä kommentti