ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 8. elokuuta 2015

Holding kiinnipito ja funktionaalinen hoito

Menetelmiä kiinnipidon korvaamiseksi on olemassa. Eräs on funktionaalinen eli tarkoituksenmukainen hoito. Väkivaltaan väkivallalla vastaaminen antaa huonon mallin lapselle. Funktionaalisessa hoidossa perusperiaate on ehkäisy ja joustavuus. Ehkäistään konfliktit ajoissa varmistetaan, että hoito ei luo pakkotilanteita.

Suomessa lasten auktoritaarinen hoitofilosofia luo päivittäin pakkotilanteita, joita väitetään lasten tarvitsevan. Väitetään, että lasten oireilun syy on mm. lepsut vanhemmat.

Mitä sanotte osastosta jossa lapsille oli muiden pakkojen lisäksi mm. margariinipakko - margariinia oli pakko panna leivälle. Tämä aiheutti monien lasten kohdalla kiinnipitoa. Illanistujaisissa oli limupakko. Kun unihäiriöinen lapsi vastusti kokiksen juontia illalla - surauksena oli kiinnipitoa.

Kiinnipidon "holding" seurauksena laitoksissa on lasten vahingoittuminen yleistä. On raportoitu jopa lapsen kuolema! Lapsi ei tarvitse holdingia, jos ei silloin kun hoito ei aiheuteta pakkotilanteita. Lapsikin voi oppia neuvottelemaan ja saa oikean mallin hoitaa ongelmat.

Holding-otteeseen kuuluva silmiin katsominen voi tuntua pahalta autistisesta lapsesta. Silmiin katse pitelytilanteessa on muutoinkin agressiivinen ele. Liian moni diagnosoidaan psyykkisesti häiriintyneeksi. Monet psykiatrit eivät edes tunnusta autismia saakka sitten aspergeria oireyhtymäksi vaan hoitavat sitä psykoosilääkkein ja terapioin, jotka vain pahentavat lapsen tilannetta.

Lähetä kommentti