ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 3. lokakuuta 2015

Miehelleni siirettiin uusi sydän

Sitten tuli pelastus. Keskuspuiston ammattiopisto aloitti Keravalla työelämään valmentavan koulutuksen autisteille Raija Sirenin johdolla. Jyri sai autismidiagnoosin.

Tuli muutto kotoa ryhmäkotiin. Kolmen vuoden koulutusjakson jälkeen alkoi autistien päivätoiminta Keravalla ja sieltä käsin töissä käynti niin sanotusti normaaleilla työpaikoilla.

Vuonna 1998 miehelleni siirrettiin uusi sydän. Jyri reagoi huoleen menettämällä kokonaan ruokahalunsa. Pumppu pelaa edelleen.

Vielä yksi koettelemus oli edessä: suolilama. Sen seurauksena Jyri vietti kuusi viikkoa sairaalassa makaamalla saaden ravintoa vain suonensisäisesti, kun pitkä pätkä paksusuolesta oli leikkauksessa poistettu. Jyri laihtui sairaalassa varjoksi entisestään. Jyrillä on aina ollut ja on edelleen korkea kipukynnys. Tilanne ei normaalilla kivun tuntemuksella olisi varmaankaan päässyt näin pahaksi.

Jyri on aina tykännyt ottaa saunassa kovia löylyjä ja käy mielellään uimahallin kylmävesialtaassa ja uimassa jääkylmässä järvessä eli hän tarvitsee voimakkaita tuntoaistimuksia. Tämäkään ei aina ole turvallista.
...jatkuu

Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle postikulujen hinnalla osoitteesta info[at]autismiliitto.fi.
Lähetä kommentti