ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 10. lokakuuta 2015

Lukuvuoden aikana laihduin ja painoin lopulta vain 40 kiloa

Opettajan mukaan Nemo ei osannut kielissä mitään. Hän merkitsi Nemon ruotsin kokeeseen nollan nelosen sijasta, vaikka paperista löytyi oikeita vastauksia. 

Koulu- kuraattori lähetti minulle Wilma-viestin, jossa hän kertoi kysyneensä Nemolta, ovatko englannintehtävät liian vaikeita. Poika oli vastannut myöntävästi. Lähetin koulukuraattorille vastausviestin, jossa kerroin kysyneeni Nemolta, pitäisiköhän koulutehtävien vaikeustasoa hieman nostaa. Hän oli vastannut myöntävästi.

Olin vihainen siitä, että koulukuraattori käytti häikäilemättömästi hyväkseen lap- seni kommunikointiongelmaa, taipumusta vastata useim- piin asioihin ”kyllä”. Läksyjä opettaja ei halunnut antaa eikä pitää kokeita aineissa, joissa ei ollut yleisopetuksen opetussuunnitelmaa.

Yleisopetuksen opetussuunnitelman mukaisia oppiaineita lapsellani oli kolme, ja opettaja halusi yksilöllistää nekin. Hän käytti seitsemännellä kolmannen luokan oppikirjaa englannissa, joten en ihmettele suuresti, jos osaaminen ei edennyt, kuten seitsemännellä pitäisi. Hän vaati meitä ostamaan koululle uuden englannin kirjan, koska sivun alalaidassa oli pieni repeämä. Kieltäydyin, sillä kirja oli täysin käyttökunnossa, enkä mielestäni ollut velvollinen valvomaan vammaista lastani koulussa, vaan vapaa-aikana. Englannin kirja katosi sen jälkeen opetuksesta eikä tullut kotiinkaan. Jouduin ostamaan koululle tuliterän kirjan.

Olen aina nauttinut suuresti syömisestä ja nukkumisesta, mutta molemmissa alkoi olla hankaluuksia. Sen lukuvuoden aikana laihduin kahdeksan ja painoin lopulta vain 40 kiloa. Aloin reagoida lapseni harmittomaankin käytökseen, kuten ääntelyyn omassa kodissa päivällä ”Älä tee noin!”. Puutuin samoin lukuisiin muihinkin asioihin, joista en olisi välittänyt sisarusten kohdalla.

..jatkuu

Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle postikulujen hinnalla osoitteesta info[at]autismiliitto.fi.
Lähetä kommentti