ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 4. lokakuuta 2014

Liiton kanta

Ensimmäinen kontakti  Autismi-ja aspergerliittoon tapahtui tämän perhetapaamisen jälkeen. Tiedustelimme puhelimitse, mitä tulisi tehdä saada lapselle oikeaa hoitoa. 

Totesimme, emme ollet hyväksyneet skitsofrenia diagnoosia ja hoitomenetelmiä, vaan uskoimme, että kysymyksessä voisi olla asperger. Vastaus oli, että paras on vain tyytyä siihen mitä sairaalan asiantuntijat ovat todenneet. Lapsen tilannetta eivät ristiriidat hyödytä.

Turhautuneina otimme yhteyttä Ben Furmaniin, joka oli omassa tv-ohjelmassaan ottanut esille vastaavat ongelmat asperger-diagnoosin kiistanalaisuudesta. Hän antoi yhteystiedot vanhempiin, joiden lapsi oli otettu pois perheeltään.

Heidän lapselleen asperger-diagnoosi oli tehty yksityissekstorilla, mutta tästä huolimatta lapsi oli huostaanotettu diagnoosia koskevan erimielisyyden takia ja pantu  psykodynaamiseen laitoshoitoon. Nämä vanhemmat olivat vieneet poikansa tapauksen oikeuteen, jossa huoltajuus palautettiin myöhemmin vanhemmille. Oikeuteen emme tarvinneet mennä, vaikka lähellä sekin oli.

Lähde: Minun tarinaniMiksi haluatte aspergeria


Lähetä kommentti