ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

maanantai 6. lokakuuta 2014

Uhkaus huostaanotosta

Päätimme, että lasta ei enää vietäisi osastolle kesätauon jälkeen. Samantien tilasimme ajan yksityissektorilta asperger-tutkimuksiin. 

Kun kesäsulku päättyi soitin osastonhoitajalle ja kerroin lapsemme siirtyvän nyt yksityssektorin hoitoon. Kohta soitti osaston lääkäri ja uhkasi tehdä huostaanoton ja kutsua poliisit noutamaan, ellei lasta välittömästi palauteta sairaalaan.

Soitin eräälle tutulle sosiaali- ja terveydenhoitoalan virkamieiehelle. Tämä keskusteli osastonlääkärin kanssa toiveistamme saada lapsemme autismin kirjon neuropsykologiseen tutkimukseen. Välittäjämme kertoi, että voimme jatkaa lomaamme ja palata loman päätyttyä sairaalaan, jossa on luvattu taipua toiveeseemme saada lapselle asianmukaiset tutkimukset ja hoito.

Palattuamme lomalta uudet tutkimukset alkoivat välittömästi. Lapsen piti kuitenkin edelleen jatkaa osastolla. Nyt ei kiinnipitotilanteta kuitenkaan raportoitu. Kesti vielä puoli vuotta ennenkuin asperger-diagnoosi valmistui. Lapsi ei kuitenkaan päässyt pois osastolta. Osastohoito kesti luvatusti päivälleen kaksi vuotta.

Lähde: Minun tarinani

Miksi haluatte aspergeria
Lähetä kommentti