ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Autistinen ufo

Tuskin kukaan tunsi autismin käsitettä ennen kuin sen teki tunnetuksi Sademies elokuva vuonna 1988. Tänä päivänä autismi on tuttu niin uutislööpeistä kuin saippuasarjoista. Monet myös tuntevat jonkun autismin kirjon ihmisen tai aspergerin. Mutta kun halutaan tietää mitä autismi itseasiassa on ollaan hyvin sumuisilla vesillä.

Autistisia ihmisiä kuvataan varsinkin Amerikassa usein kuin he olisivat muukalaisia toiselta planeetalta. Tämä tekee heistä epäihmisiä ja avaruusfantasioiden siivittämissä mielikuvissa jopa ihmiskunnan vihollisia. Ihmeellistä on miten omasta lapsesta voi tulla vihollinen vain siksi, että on autisinen. Eikö hän tarvitse kaiken lämmön, tuen ja turvan, mitä oma perhe voi tarjota sen sijaan että hänet suljetaan näin kodin ulkopuolelle. Tällä vieraannuttamisella voidaan myös hyväksyttään lapsen psyykelääkkeet ja laitostaminen.

Ihminen yrittää ottaa yhteyttä ulkoavaruuden olentoihin ja pyrkii Marssiin. Sen sijaan, että pannaan nämä miljoonat matkaan Marssiin tulisi kanadalaisen käsitetutkijan Ian Hackingingin mukaan pyrkiä ymmärtämään omia marssilaisiamme ja selvittämään autismin kirjon ihmisten kuntoutukseen liittyvät vuorovaikutustarpeet (
Hacking Ian 2009).
Autismin kirjon ihminen vieraannutetaan yhteiskunnasta kuvaamalla häntä omassa salaperäisessä maailmassaan asuvaksi marssilsiseksi.
Lähetä kommentti