ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän teko parantaa ympäristösi elämänlaatua

Aiemmin psykiatrit määräsivät asseille ahdistukseen tupakkaa. Uusimmassa tutkimuksessa on selvinnyt, että nikotiini lisää ahdistusta. Sen sijaan että nikotiini auttaisi, se tuo uuden riippuvuuden ja ahdistuksen.

British Medical Journal -lehdessä julkaistun tukimuksen mukaan tupakoinnin lopettaminen voi parantaa elämänlaatua. Sauhuttelun lopettaneilla oli vähemmän masennusta, ahdistusta ja stressiä kuin tupakoivilla.

On yleinen myytti, että tupakointi lievittää stressiä, auttaa rentoutumaan ja nauttimaan asioista – ne ovat ovat myyttejä, joista on vaikea päästä yli, sanoo Birminghamin yliopiston terveys- ja väestötutkimuksen johtaja tutkija Gemma Taylor.

Tutkimuksesta ilmeni, että kun tupakoinnin lopettaa ja nikotiinin vieroitusoireet lakkaavat, henkinen hyvinvointi paranee. Ystävänpäivä antaa kimmokkeen jakaa tätä ilosanomaa!

http://www.bmj.com/content/348/bmj.g1151
Change in mental health after smoking cessation: systematic review and meta-analysis
Smoking cessation is associated with reduced depression, anxiety, and stress and improved positive mood and quality of life compared with continuing to smoke. The effect size seems as large for those with psychiatric disorders as those without. The effect sizes are equal or larger than those of antidepressant treatment for mood and anxiety disorders.

Katso myös Suomalainen tutkimus HS 14.2.2013
                  Varhainen tupakointi riski huumeitten käyttöön
Lähetä kommentti