ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tytöttöjen laihdutus saattaa liittyä autistismiin

Anoreksia ja autismi ovat oireiltaan hyvin erilaisia, mutta tytöillä, jotka laihduttavat paljon, on  autismin kirjon piirteitä, osoittaa tuore tutkimus. Autismia on pidetty aiemmin poikien oireena.

Tutkijat halusivat selvittää anorektisten tyttöjen autistisuutta. Tuloksia verrattiin 1  600 tyypilliseen teini-ikäiseen. Kokeissa käytettiin autismin kirjon vakiintuneita testejä ja lomakkeita. Mukaan liitettiin myös empatiakykyyn liittyviä kysymyksiä.

Professori Simon Baron-Cohen Cambridgen yliopistossa tutki testein 66:ta 12–18-vuotiaista anorektista tyttöä. Anorektisten tyttöjen empatian piirteiden testitulokset ovat saman kaltaisia kuin autistisisilla pojilla. Vaikka anoreksia ja autismi ovat hyvin erilaisia, sekä autistit että anorektikot keskittyvät paljon itseensä, ja molemmilla on taipumus kiinnostua ilmiöiden yksityiskohdista.

Baron-Cohenin mukaan tutkimus viittaa siihen, että tyttöjen autismia ei ole ehkä nähty yhtä selvästi kuin poikien, koska se on peittynyt laihdutuksen taakse. Laihduttajaa voitaisiin ohjata jonkin muun aiheen pariin, jotta huomio saataisiin pois omasta kehosta.


HS 8.8.2013 Hurjasti laihduttavilla tytöillä on autismin piirteitä 

Lähde: Molecular Autism
Lähetä kommentti