ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Autistiset naiset jäävät usein diagnosimatta

Autistiset naiset jäävät usein diagnosoimatta ja tulevat helposti hyväksikäytetyiksi, osoittaa uusi tutkimus. Scottish Autism järjestön mukaan monet naiset ja tytöt jäävät ilman apua ja joutuvat kamppailemaan tuen puutteessa työpaikoistaan ja suhteistaan.

Tutkimus osoittaa, että monet tytöt selviytyvät koulussa kyvykkyyttään huonommin ja jäävät ilman tukea koska heitä ei diagnosoida, Tutkimuksen pohjalta on aloitettu uudsi kuntoutusohjelma tukea autismin kirjon naisia.

Scottish Autismin kehitysjohtaja Charlene Tait sanoi: ” Tiedämme työskentelystä yhdessä autististen tytöttöjen ja naisten kanssa, että heillä on paljon potentiaalia, mutta myös monia haasteita.

"Vaikka erityinen autististen naisten tutkimus on puutteelista,  on nähtävissä, että autismi vaikuttaa monilla tavoin heidän elämäänsä ja  haittaa heidän yleistä elämänlaatuaan.

”Autismispektrin tytöillä ei ole yhtä hyvät sosiaaliset verkostot kuin ikäisillään tytöillä ja voivat jäädä ilman ystäväpiirissä saatavaa arkioppimista, ja ovat helposti haavoittuneimpia  ihmissuhteissa kuin muut tytöt. "

Tutkimus paljasti, että - yhtäläilla autismikirjon tytöt voivat myös olla alttiita kiusaamiseen, josta voi kehittyä psyykkisiä ongelmia, kuten itsensä vahingoittaminen.
The Herald 23 May 2016 / Victoria Weldon
Research: Females with autism more likely to go undiagnosed

 http://www.heraldscotland.com/news/14509468.Research__Females_with_autism_more_likely_to_go_undiagnosed/
Lähetä kommentti