ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Mistä olet saanut eniten apua ja tukea?

En mistään enkä ole sitä osannut hakeakaan. Luulinhan olevani vain vaikea, mutta ok. 

Kai tuo pitkäikäinen ystäväni on ollut apuni ja tukeni, vaikkemme tienneetkään assista yhtään mitään. Hän on kulkenut rinnallani kilttinä ja anteeksiantavana. Olemme puhtaasti ystäviä ja totta, olen kyllä päästellyt menemään tunneskaalani laidasta laitaan hänelle. Tytär on myös toisinaan tukena ja hänen kanssaan on helppo puhua, epäilemmehän samaa tautia itsessämme ja joskus lapsissakin. :) Mutta hänen elämässään on nyt se vaihe, kun lapset tarvitsevat häntä 24/7, joten emme näistä syistä ole enää niin läheisiä kuin aiemmin.

Mitä ajattelet tulevaisuudesta?

Olen liian vanha auttaakseni itseäni. En osaa puhua on- gelmistani. Tuntuu, että elämä on vain rankkaa suoriutu- mista ja peittelyä. Jälkiensä peittelyä. Tiedän, ettei älyssäni ole vikaa ja tahtoessani osaan sosiaalisiakin kuvioita, mutta ne kysyvät niin paljon voimia että olen antanut lähes periksi. Mitä väliä sillä on, mitä ihmiset minusta ajattelevat. Jopa naapurinikin ovat karjuneet minulle, hil- jaiselle hissukalle... Naamatauluni on niin vastenmielinen ja olen niin vähän sosiaalisen oloinen. Vanhenen, minua pidetään kärttyisänä ja ällöttävänä ihmisenä aina vain enemmän. En tahdo elämääni enää ketään sokeltamaan, en tahdo myöskään ryhmäkoteihin tai muuhun sellaiseen... Tarpeeksi kipeäksi tultuani... Noh, mitä nyt yhteiskunta on tällaisesta ihmisestä mieltä. Eiköhän tuo ole tullut SoMe:n taholta tiettäväksi. Kannustakaa nuoria hakemaan apua Aspergeriin, tekemään testi ja puhumaan lääkärille tai jollekin, joka kuuntelee.


Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Kirjassa on myös syvemmin autististen ihmisten tarinoita.
Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle postikulujen hinnalla osoitteesta info[at]autismiliitto.fi.

Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta: http://www.autismiliitto.fi/files/1625/MinunTarinani_nettiPDF.pdf
Lähetä kommentti