ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 14. heinäkuuta 2007

Asioiden konkreettinen tulkinta?

Assi suuttui elokuvan nimestä. Eipä ollut ensimmäinen kerta, kun konkreettinen tulkinta johti väärinkäsityksiin. Ulkopuolinen pitää kummallisena ja hassuna tätä ilmiötä. Koulussa tuli paljon hassuja tilanteita, joissa koko luokka sai makeat naurut, kun olin tulkinnut opettajan kysymyksen konkreettisesti. Aluksi se tuotti minulle hämmennystä, kunnes opin kääntämään nolot tilanteet vitsiksi ja nauramaan niille itsekin. 

Muistuuko mieleen tilanteita, jotka on johtuneet asioiden konkreettisesta tulkinnasta?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

itselle tuo rivien välistä lukeminen on hankalinta

Anonyymi kirjoitti...

Liikuntatunnilla meillä oli usein lentopalloa ja ensin tehtiin jako kolmeen. Kerran sitten jostain syystä meitä oli normaalia vähemmän ja pojille ja tytöille oli yhteinen liikuntatunti. Taisi olla niin, että opettajan vaimo (myöskin liikunnanopettaja) oli vienyt puolet porukasta uimahalliin.

Opettajamme käski taas tehdä jaon kolmeen kuten normaalisti ja tuttuun tapaansa sanoi: "Ykköset tälle puolelle, kakkoset tuolle puolelle ja kolmoset kymmenen leuanvetoa."

Tiesin varsin hyvin, että tällä kertaa kysymyksessä oli vitsi leuanvetojen osalta, eikä kukaan muu siihen lankaan mennyt, mutta en malttanut olla ottamatta kehotusta kirjaimellisesti, koska halusin näyttää tytöille voimani ja vetäisin kevyesti kymmenen "leukaa".

Anonyymi kirjoitti...

Lapsena ollessani koulutaksin kuljettaja kysyi, että millainen kulkuneuvo sinulla on. Ihmettelin kysymystä. Mietin vain mielessäni kaikkia neuvoja, joita olin koulumatkan kulkemiseen saanut.

Kun en heti vastannut mitään, taksikuski lisäsi: "Polkupyörä vai?"

Vasta silloin tajusin kysymyksen. Taksikuski oli menossa kotini suuntaan, ja otti polkupyöräni kyytiin, joten pääsin lähemmäksi kotiani taksilla kuin normaalisti.

Mahtoiko taksikuskikin sitten olla assi, koska pyytäessäni häntä pysäyttämään, hän sanoi: "Etkös sinä olekaan LJ:n poika?" En ollut vaan LJ:n poikien serkku.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän se niin kamalan kauheaa ole, vaikka olisi harjoittelijan ensimmäinen asiakas.

Minä olin kerran menossa ihan oikeaan lääketieteelliseen leikkaukseen ja valitin jännittäväni kamalasti, koska kyseessä oli ensimmäinen leikkaukseni. Lääkäri yritti ottaa osaa: "Sama juttu minulla".

Minä muuten en ole käynyt parturilla kolmeenkymmeneen vuoteen, koska en pysty olemaan hytkymättä, jos joku on selkäni takana terävien esineiden kanssa. Nuorena leikkasin itse vaihtelevalla menestyksellä. Nyt vaimoni leikkaa, koska häntä en jostain syystä pelkää.