ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

maanantai 21. syyskuuta 2015

Millaista elämäsi on tällä hetkellä?


Minun elämäni on suhteellisen värikästä eikä suinkaan tasapaksua, miltä jonkun ulkopuolisen silmissä saattaisi näyttää.

Teen jonkun verran kokemuskouluttajan työtä sen lisäksi, että olen Sosiaalipedagogiikan säätiöllä vertaisohjaajana Lohjan Kulttuuripajalla. Maaliskuussa tulee vuosi täyteen siitä, kun valmistuin vertaisohjaajaksi. Kokemuskouluttajana siis voin esimerkiksi kouluihin mennä puhumaan Aspergeristani ja siihen liitettynä arkikuviot mukaan.

Viihdyn Kulttuuripajalla hyvin ja olen saanut sitä myötä uusia ihmiskontakteja enkä ole tarvinnut Kulttuu- ripajan ansiosta psykiatrista sairaalahoitoa kertaakaan. Pidän musisoinnista ja kirjoittamisesta. Siksi pitämäni ryhmät ohjautuvat niille raiteille. Kulttuuripajatyöskentely voimauttaa minua monella eri tapaa, kuten mielellisellä tasolla. Kulttuuripajalla olen ollut oikeastaan vuoden 2013 alusta alkaen mukana, kun sellainen tuli Lohjalle.

Nautin siitä, että voin onnistua pienissäkin asioissa, joista tulee positiivinen olotila noin kaikella tapaa. Esimerkiksi viikkosiivon alkuun panemisen jälkeen tulee ihan voittajafiilis.

Opiskelen kaiken tämän lisäksi Lohjalla aikuislukiossa kolmatta vuotta ja parin vuoden sisään olisi tarkoitus alkaa kirjoittamaan ensimmäisiä aineita, koska tarkoituksenani on kirjoittaa ylioppilaaksi. Haaveilen myöskin jatko-opinnoista yliopistossa, mutta en vielä tiedä, mitä alaa se voisi olla, mutta tekniikkaa se ei ainakaan ole, koska en pidä matemaattisista aineista.


Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle postikulujen hinnalla osoitteesta info[at]autismiliitto.fi.
Lähetä kommentti