ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

torstai 25. kesäkuuta 2015

Kamelin maito: parantavaa vai yliarvostettua?

Kamelin maito?  Todellako? Ja niille, jotka eivät lehmän tai vuohen maitoa voi juoda, olisiko kamelinmaidosta hyväksi korvikkeeksi?

Valtaosa autismikirjon ihmisistä ei siedä maitotuotteita. Näillä ihmisillä on vaikeuksia sulattaa maitoproteiini kaseiinia. Jopa raakamaito jossa on A2 beta-kaseiinia (ei A1 kaseiinia) aiheuttaa ongelmia.

Autististen lasten vanhemmat kertovat henkiökohtaisia anekdoottejaan kamelinmaidon parantavista voimista. Monet vanhemmat kertoivat maidon auttaneen lastaan valtavasti, ilman negatiivisia sivuvaikutuksia.

Kamelin maito saattaa kuulostaa oudolta lääkkeeltä, mutta mitä enemmän sitä on tutkittu ja kuultu henkilökohtaisia anekdootteja lasten vanhemmilta ja tutkijoilta ympäri planeettaa, sitä hämmästyttävämpiä tarinotia sen vaikutuksista on.

Kamelin maidon kerrotaan auttavan lapsia voittamaan autismin ja monia suolisto-ongelmia, immuuni järjestelmän haasteissa, ravinnon imeytymisessä ja monissa muissa suolisto-ongelmissa.

Jos noudatat gluteiinitonta, kaseiinitonta tai muuta terveysdieettiä, kamelin maito varmasti kiinnostaa.


Yosef Shabo MD, Reuben Barzel MD, Mark Margoulis MD and Reuven Yagil DVM. Camel milk for food allergies in children. IMAJ 2005;7:796–798
Lähetä kommentti