ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

perjantai 26. kesäkuuta 2015

Kamelin maidon parantava voima

Kasvava joukko ihmisiä ympäri maailman on kokenut, että kamelin maito auttaa pitämään yllä terveyttä. Kamelin maidolla onkin monia ainutlaatuisia ja hämmästyttäviä ominaisuuksia.

Kamelin maidolla on parannettu ruoasulatus- ja suolisto-ongelmia (1). Kamelin maidon antibioottiset ja immuniteettia parantavat ominaisuudet korostavat sen hienoja viruskantoja ja bakteereita vastustavia vaikutuksia.

Erityisesti kamelin maito vahvistaa kehon immuunipuolustusjärjestelmiä.  Se auttaa autoimmuunisairauksissa ja autismissa. Tutkija Reuven Yagil (2005) osoittaa kamelin maidon positiiviset vaikutukset erityisesti autismikirjon lapsilla (2). Kamelin maito sisältää insuliinia ja sopii diabetekseen(3), mukaanlukien suolistodiabetes (4).

Autismikirjon lapsilla on monia immuunipuolustuksen haasteita: vaikeuksia bakteeri, virus ja muiden infektioiden voittamiseksi. Kroonisissa tulehduksissa, allergioissa ja autiimmuunitiloissa, kamelin maidolla on lupaavia terveydellisiä ja parantavia vaikutuksia.

Alkuperäiskulttuurien kamelin kasvattajat tuntevat kamelin maidon voiman. Kaupunkien beduiinit lähettävät lapsensa maalle loma-aikoina juomaan kamelin maitoa. Tämä takaa heille elinikäisen immuunipuolustusjärjestelmän ja hyvän terveyden. Tohtori Weston A. Pricetoteaa, että  heidän hampaansa ja fyysinen terveytensä oli erinomaisessa kunnossa: “Arabit kätttävät kamelin maitoa säännöllisesti.  Se on ravintorikasta ja pääasiallinen ravinto erämaassa pääosan vuotta.” (5)1. Yosef Shabo MD, Reuben Barzel MD, Mark Margoulis MD and Reuven Yagil DVM. Camel milk for food allergies in children. IMAJ 2005;7:796–798

2. Yosef Shabo, PhD, MD and Reuven Yagil, DVM. Etiology of autism and camel milk as therapy. 
International Journal on Disability and Human Development 2005;4(2):67-70

3 
 R.P. Agrawal, R. Beniwal, S. Sharma, D.K. Kochar, F.C. Tuteja, S.K.Ghorui and M.S. Sahani. Effect of raw camel milk in type 1 diabetic patients: 1 year randomised study. 
Journal of Camel Practice and Research 12(1), p. 27-35, 2005

4. Dr. Reuven Yagil, video presentation at the symposium of “Gastro-Intestinal and Immunological diseases and how they relate to Camel Milk.” February 9, 2011.

5. Price, Weston A, Nutrition and Physical Degeneration. The Price-Pottenger Nutrition Foundation, La Mesa, CA, 2008.
Lähetä kommentti