ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Parasiitit ja autismi

Tutkijat ovat nyt selvittäneet parasiittien vaikutusta autismikirjon ihmisiin. Kokeessa kymmenelle hyvä tasoiselle autistiselle aikuiselle istutettiin piiskamadon munia.

Käytettyä parasiittia tavataan sioissa, mutta ihmisissä parasiitti ei aiheuta yleensä oireita. Parasiitti sopeutuu ihmiseen, vähetämällä kehon tulehdusvastetta.

Aikaisemmissa kokeissa parasiittia on onnistuneesti käytetty joissakin immuunivasteeseen liittyvissä tulehduksissa, kuten Crohnin tauti. Nyt tutkijat halusivat nähdä, mikä on vaikutus sillä on autismiin.

Tutkimukseen osallistujat saivat 2,500 parsiitin munaa pillerissä kahden viikon välein kolmen kuukauden ajan. Samoille tutkittaville tehtiin myös yhtä pitkä palsebo koe.

Parasiitti muutti autismikirjon ihmisisten käytöstä vähentämällä jääräpäisyyttä, lisäämällä joustavuutta ja sietämään paremmin päivittäisten rutiinien muutoksia. Autistiset ihmiset pitävät kiinni rutiineista ja totutuista tavoista. Tavallisesti odottamattomat tilanteet ovat haasteellisia ja yllättävät muutokset saavat heidät pahoittamaan mielensä ja protestoimaan. Parasiittihoidon ansiosta autismikirjon ihmiset sopeutuivat paremmin uusiin tilanteisiin.

Tutkimus osoitti, että säätelemällä immunijärjestelmää ja tulehdusvastetta saatetaan autismin oireita vähentää.

Näyttää siltä, että lukuisat eri geenit, jotka vaikuttavat tulehdusvasteeseen aiheuttavat autismia. Tälläiset tutkimukset on vasta alussa. On monia tapoja vaikuttaa immuunijärjestelmään ja tätä tietoa voidaan hyväksikäyttää uusia hoitoja suunniteltaessa.

Lähde

Loren Grush  How parasitic worms and hot tubs may treat autism symptoms12.12. 2013 FoxNews.com

Parasiitit auttavat autoimmuunisairauksissa sekä autismissa. Katso
http://www.dailymotion.com/video/x22szf1_infested-living-with-parasites-2014-full-documentary_shortfilms

Lähetä kommentti