ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

maanantai 9. maaliskuuta 2015

Saunasta apua autismiin

On olemassa "hygienia hypoteesi" jonka mukaan maalta kaupunkiin muuttavat ihmiset saavat neuropsykiatrisia oireita, koska vatsalaukun bakteerit ja parasiitit muuttuvat uudessa ympäristössä. Kehon lämpötilaa nostamalla saadaan kehon anti-tulehdusjärjestelmä aktivoitua esimerkiksi saunassa.

Kehitysmaista länteen muuttavien ihmisten lapset saavat usein autismin oireita. Voiko olla, että hygienisessä ympäritössä kehon puolustusjärjestelmältä puutuu vastus ja se yliaktivoituu.

On arveltu, että autismin lisääntymisen syynä on ihmisen yliaktiivinen immuunipuolustusjärjestelmä, joka aiheuttaa tulehdustason nousun.  Tätä teoriaa tukee se, että kolmannes autismikirjon ihmisistä saa kuumeesta helpotusta neuropsykiatrisiin oireisiinsa.

Kun kehon lämpötila nousee, kehon immuunijärjestelmä lähettää anti-tulehdus signaleja, jotka saattavat selittää kuumeen vaikutukset autismikirjon ihmisillä.

Tätä ilmiötä testattiin autismikirjon lapsilla, jotka laitettiin kuumaan kylpyyn puoleksi tunniksi. Tämä auttoi heitä rentoutumaan. Se lievensi stressiä ja tyypilliset autismin oireet vähenivät simiinnähtävästi.Tutkimuksesta lisää

Loren Grush  How parasitic worms and hot tubs may treat autism symptoms12.12. 2013 FoxNews.com

Dr. Eric Hollander, a professor at Albert Einstein College of Medicine in New York

American College of Neuropsychopharmacology (ACNP) Annual Meeting 2013

Heavenly Heat Sauna for Autism

Lähetä kommentti