ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

perjantai 19. joulukuuta 2014

Järjestys ulos kaapista

Makella oli kotona aina vaatteet epäjärjestyksessä, järjesteleminen oli hänelle vastenmielistä, eikä hän halunnut kuluttaa siihen aikaa yhtään enempää kuin oli pakko. 

Yleensä hän viikkasi vaatteet otettuaan ne narulta, seuraavaksi hän laittoi kaikki vaatteet yhteen pinoon lajittelematta niitä ja nosti pinot suoraan kaappiin. Vaatteiden löytäminen oli hankalaa, koska samalla hyllyllä saattoi olla alushousut, farkut jne.

Make myöhästeli monta kertaa tapaamisista, koska ei löytänyt paitoja tai muita vaatekappaleita sekaisista kaapeistaan. Mitä enemmän hän niitä penkoi, sen sekaisempia hyllyt seuraavalla kerralla olivat.

Hänen siskonsa auttoi Makea merkitsemään hyllyt eri vaatekappaleille, he ostivat myös pieniä hyllyille sopivia koreja, joihin esim. sukat ja alushousut oli helppo laittaa. Tämä helpotti Maken arkea kovasti, vaikkei hän edelleenkään nauttinut vaatteiden kaappiin järjestämisestä, oli eri vaatekappaleille nyt kuitenkin omat selkeät paikkansa, jonne ne pystyi enempää miettimättä laittamaan.

Tavaroita kannattaa järjestää kaappiin pienempiin yksiköihin. Kodin pienet tavarat laitetaan sopivan kokoisiin, läpinäkyviin muovilaatikoihin. Yhteen paristot, toiseen kynät, kumit, liimat jne. Laatikon päätyyn laitetaan lappu, jossa on sekä kirjoitettu että laitettu kuva sisällöstä. Laatikot säilytetään laput näkyvillä ja näin sisällön tietää ottamatta laatikkoa esille. Tavaroiden löytyminen helpottuu ja samalla säästyy aikaa ja hermoja!

 Vinkit: Autismi ja aspergeryhdistys
Lähetä kommentti