ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Yksinäisyys ei ole sairaus

Kaikille ihmisille yksinäisyys ei ole sairaus, kuten usein luullaan. Yksinäisyys voi joillekin olla ihan luonnollinen ja toivottu tila.

Jos haluaa olla yksin, miksi ympäristön pitää siitä huolestua. Yksinäisyys voi monelle olla toivottu tila. Mutta yksinäisyys voi muuttua traumaattiseksi, mikäli ympäristö ei voi sitä hyväksyä.

On selvä, että ihminen on sosiaalinen olento. Mutta myös yksinäisyys kuuluu inhimillisyyteen. Harva kirjailija pystyy tuottamaan ilman työrauhaa. Siä kaipaa moni muukin ammatti-ihminen.

Lora Wing otti käyttöön käsitteen “Aspergerin syndrooma” tarkoituksena korvata “autistinen psykopatia” uudella arvovapaalla käsitteellä, sillä psykopatia kuuluu sosiopaattiseen käyttäytymiseen, eikä liity nykyään autismiin. 

On ammatteja, joihin hakeudutaan siksi, että saa olla yksin. Jos ei haluta olla yksin, pyritään erilaisten aktiviteettien äärelle.

HS 23.3.2014 Yksinäisyys tulee kalliiksi, mutta mistä se johtuu?Aiemmin  erakoituminen oli ihan tavallista. Nyt siitä on tehty sairaus.

 
Lähetä kommentti