ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Katso silmiin kun puhut!

Look Me in the Eye

Kirja: John Elder Robinson, "Look me in the eye"

John Elder Robisonilla on olut mielenkiintoinen elämä. Hän on luonut savuavia kitaroita ja muita tehosteita rokyhtye Kissille ja ohjelmoinut mm. konsolipelejä. Mutta mikä ihmeellisintä Robison ei tiennyt, ennenkuin nelikymppisenä olevansa assi.

Hänen veljensä Burroughsin kirjoittamat muistelmat "Running with Scissors," tekivät Robisonin tunnetuksi assimaisine tapoineen. Nyt Robison on kirjoittanut omat muistelmansa "Look Me in the Eye", jossa kuvaillaan assin arkea; mm. kuinka häntä on koko nuoruutensa vaadittu katsomaan silmiin.

Robinsonin kokemukset tekevät assin maailman näkyväksi. Robinson kertoo joskus hymyilleensä kuullessaan kuolinuutisen. Tämä aiheutti ihmetystä läheisissä, sillä he eivät ymmärtäneet, että Robinson hymyili, koska sukulaiset olivat säilyneet hengissä.

Robinsonin tarina antaa asseille toivoa. Hänellä on ammatti, perhettä ja hyvä toimeentulo. Assieilla on yhteiskunnalle paljon annettavaa, kunhan he löytävät paikkansa sosiaalisia taitoja vaativassa yhteiskunnassa. Monasti assin erikoisosaaminen menee ohi yli hilseen ns. neurologisesti normaalilta väeltä.

Aiheesta lisää
Lähetä kommentti