ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 7. marraskuuta 2009

Katoaako Assit Amerikasta?

Amerikassa asperger-diagnoosista on tullut erittäin suosittu ja suurin osa autismin kasvusta johtuu siitä. Asperger on noussut yleisön tietoisuuteen populaarikulttuurin kautta, jossa assit kuvataan nörtteinä ja neroina. Mutta nyt diagnoosia ollaan lakaisemassa maton alle. Vaikka asperger tuli lääkäreiden diagnostiseen käsikirjaan vasta vuonna 1994, sitä ollaan nyt poistamassa seuraavasta painoksesta, joka julkaistaan 2012.

Aspergerista, autismin lievästä muodosta on monien psykiatrien mielestä tullut muotidiagnoosi. Aspergerin diagnoosin voi saada lapsi, joka lukemalla sanomalehtiä alle kouluikäisenä saavuttaa hämmästyttävää asiantuntemusta jossain tietyssä asiassa oli kyse sitten vaikkapa dinosauruksista, rautateistä, tai historiasta.

Tarkoituksena on, että Aspergerin syndrooma ja lievät autismin muodot kuten laaja-alainen kehityshäiriö yhdistetään laajemmaksi autismin spektrin diagnoosiksi, johon kuuluisivat autismin kaikki asteet vaikeimmasta lievimpään. Onko asseista siis tulossa katoavaa kansanperinnettä?

Mitä mieltä olet tulossa olevasta diagnoosiluokituksesta, joka todennäköisesti levinnee muuallekin maailmaan?

Aiheesta muualla
Lähetä kommentti