ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 7. toukokuuta 2016

Lastensuojelun ennakkoluulot tuhoaa perheitä

Perheitä tuhoutuu väärien syytösten takia. Sosiaalityöntekijöille annetaan liikaa valtaa.
– Imran, Pakistan

Järjestelmä on viallinen ja todella hankala ulkomaalaistaustaisille. En ole koskaan saanut minkäänlaisia käännös- tai tulkkauspalveluja. Lapseni vietiin sen jälkeen, kun heidän äitinsä ja minä erosimme. Meillä oli yhteishuoltajuus. Äiti halusi lapset itselleen, mutta en suostunut siihen.

Lastensuojelun työntekijä tuli ja vei lapset täysin ennalta varoittamatta. Minulle ei soitettu eikä lähetetty kirjeitä. Pääsin tapaamaan lastensuojeluviranomaisten edustajia vasta kuukauden päästä siitä, enkä nähnyt lapsiani neljään kuukauteen. Kun tyttäreni pyysi minua yhtenä päivänä viemään hänet kotiin koulun jälkeen, sosiaalityöntekijät soittivat poliisille ja minut pidätettiin kaappauksesta. Myöhemmin syyttäjä luopui syytteistä. Paikalliset viranomaiset jopa pyysivät anteeksi.

Terveyteni reistailee, enkä pystynyt taistelemaan raskasta byrokratiaa vastaan, joten suostuin luopumaan huoltajuudesta, kun minua ahdisteltiin koko ajan. Viranomaiset eivät kuuntele lapsiakaan. Tyttäreni valitti äidistään, ja hänet sijoitettiin sijaishuoltoon. Hänet kuitenkin palautettiin äidilleen kahden kuukauden päästä ja pantiin sitten taas sijaishuoltoon. Hänet on nyt pysyvästi sijoitettu laitokseen, joka ei ole koti vaan pikemminkin kuin vankila. Koko prosessi on tuhonnut perheeni, ja perheitä tuhoutuu väärien syytösten takia.

Oikeus kuuntelee vain sosiaalityöntekijöitä, jotka eivät edes tutki väitteitä. Sosiaalityöntekijöille annetaan liikaa valtaa, ja he tekevät, mitä tahtovat. Olen valittanut päätöksestä hallinto-oikeuteen, mutta siitä on nyt yhdeksän kuukautta eikä vastausta ole kuulunut. Myös suomalaiset lapset kärsivät järjestelmän kourissa.

http://yle.fi/uutiset/suomalainen_lastensuojelu_lasten_suojelemista_vai_voittoa_tavoittelevaa_liiketoimintaa/8754033
Lähetä kommentti