ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

maanantai 23. marraskuuta 2015

Oppimisvaikeuksista kärsineet saivat aikuisina tärkeitä tehtäviä

Oppimisvaikeuksista kärsineet autistit saavuttivat aikuisina tyypillisesti yhteiskunnallisesti korkeita asemia, koska pystyivät hyödyntämään erityislahjojaan. Esimerkiksi Fritz V. ryhtyi opiskelemaan tähtitiedettä ja havaitsi jo yliopisto-opintojensa alkupuolella Newtonin laskelmissa piilleen virheen. Hänestä tuli myöhemmin astronomian professori. 

Hans Aspergerissa oli myös itsessään hänen mukaansa sittemmin nimetyn oireyhtymän piirteitä. Hansia kuvattiin etäiseksi ja yksinäiseksi lapseksi, joka viihtyi hyvin itsekseen ja jolla ei ollut ystäviä. Hän oli myös motorisesti kömpelö. Asperger oli kielellisesti lahjakas ja oli äärimmäisen kiinnostunut saksan kielestä ja kirjallisuudesta ja erityisesti itävaltalaisesta runoilijasta Franz Grillparzerista. Aspergerilla oli tapana siteerata Grillparzerin runoja jo lapsena luokkatovereilleen, vaikka he eivät osoittaneet kiinnostusta kyseistä aihetta kohtaan.

Aspergerin aikuinen tytär luonnehti "oudoksi" isänsä saksan kieltä kohtaan osoittamaa intensiivistä kiinnostusta sekä tämän tapaa viljellä puheessaan jatkuvasti sitaatteja. Perhepiirissä Asperger oli etäinen ja hiljainen ihminen. Hänen laajan kirjallisen tuotantonsa yleisimmät aiheet olivat Aspergerin syndrooma ja kuolema.


http://tyrmistynyt.info/q/229n0jd3oncxsjfq.html
Lähetä kommentti