ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 24. lokakuuta 2015

Lastenklinikalle sydäntutkimuksiin

Olihan siinä koulunkäynnissä muitakin ongelmia, kuten se, ettei ollut oikein kavereita/ystäviä, kiusattiin koulun sisäpuolella ja koulumatkoilla, ettei esimerkiksi annettu istumapaikkaa bussissa, kun sitä pyysin. 

Nykyään minun on edelleenkin vaikeaa pyytää toista siirtämään laukkua viereiseltä penkiltä työmatkoilla esimerkiksi bussissa, kun herää ajatus, että eivät ne kuitenkaan päästäisi viereen istumaan. Ajatella, mitä kaikkia ongelmia se ikävä kokemus onkaan jättänyt jälkeensä, kun on ollut tässä elämässä paljon muutakin, vieläkin vakavampaa, mitä on jouduttu kokemaan ja osittain pilattu omaa elämää esi- merkiksi alkoholiongelmalla.

Silläkin rahalla kun olisi saanut kaikkea muuta eikä välttämättä tätä mielenterve- yslääkitystäkään olisi tullut, jos olisi maininnut alkoholi- ongelmasta tarpeeksi ajoissa, mutta ei sille enää mitään voi, joten ei voi kuin jatkaa eteenpäin, oppia ja olla toistamatta samaa virhettä uudestaan. Ehkäpä siitä sitten mielenterveys- lääkitys ja muut mielenterveysongelmatkin vähenevät.

Onhan minulle jouduttu vaihtelemaan lääkitystä monta kertaa ja jouduttu antamaan jopa sydänlääkitystäkin, kun minulla on tämä synnynnäinen sydänvika, joka aiheutti akuuttihädän, kun synnyin niin sanotusti sinisenä vauvana. Minulla huomattiin heti olevan jotakin sydämessäni ja niin sitten isäni mukana jouduttiin viemään ambulanssilla kahdeksi viikoksi Helsingin Lastenklinikalle sydäntutkimuksiin.

Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. 
Lähetä kommentti