ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

tiistai 29. syyskuuta 2015

Kauhukseni hän oli kiivennyt puun latvaan


Jyri ei viihtynyt hiekkalaatikolla, vaan teki mieluummin omia retkiään. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. 
 
Milloin huomasin kauhukseni, että hän oli kiivennyt puun latvaan tai nelikerroksisen talon katolle, milloin hän tikkasi pienellä pyörällään vilkasliikenteisen tien reunaa. Linnanmäen kieputtimia Jyri rakasti. Pelon tunne tuntui olevan tuntematon.

Kaikki liikuntaan liittyvät taidot hän oppi hyvin varhain: pyörällä ajon, hiihtämisen, luistelun, uimisen. Hän ei siis ollut motorisesti kömpelö.

Hurriganesin konsertti Linnanmäellä teki Jyriin lähtemättömän vaikutuksen. Kattilankannet kotona saivat sen jälkeen kyytiä. Jyri ei kärsinyt lapsena, kuten ei myöhemminkään, ääniyliherkkyydestä. Rock-konsertit käyvät nykyisinkin siinä missä mikä tahansa melodinen musiikkikin. Vahvuudet ja mielenkiinnon kohteet, musiikki ja liikunta, tulivat esille jo hyvin varhain.
 ...jatkuu

Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle postikulujen hinnalla osoitteesta info[at]autismiliitto.fi.
Lähetä kommentti