ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Immuniteetistämme 80% peräisin suolistostamme

Immuunipuolustuksemme alkaa alatiesynnytyksestä, jolloin lapsi saa äitinsä emättimestä. 

Ensimmäisen suojaava maitohappobakteeripeite tulee lapsen  iholle. Immuniteettia lisää imetys, joka vahvistaa lapsen suolistoflooraa. Kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana lapsen immuunipuolustusta kouluttavat bakteerit. Lapsi saa bakteereit kaikesta, mitä pistää suhunsa kuten lattialle pudonneista roskista ja esineistä joita suuhunsa laittaa, perheen lemmikkien jätöksistä. Miten käy jos äidin suolisto ja oma bakteerikanta ei ole kunnossa? Nykyinen valmisruoka, mikroaaltouunit ja puhdistusaineet tekevät ympäristöstämme steriilin eikä kehomme saa enää tarpeellista bakteeritäydennystä. Tämä aiheuttaa voimattomuutta ja erilaisia mystisiä kiputiloja kehossamme.

Ei aina ole olemassa vain hyviä tai pahoja bakteereja. Niiden ominaisuudet riippuu olosuhteista, bakteerien määrästä ja sijainnista. Mikrobit osallistuvat ruoan sulamattomien ainesosien pilkkomiseen, valmistavat meille vitamiineja ja muita ravinteita ja hävittävät tiettyjä myrkkyjä.

Väärä lääkitys ja antibiootit aiheuttaa resistenttejä bakteerikantoja, mikä vaikututtaa suolistoflooraan. Kolesterolikysymys, allergiata, hygienia, yleisimpiä loisia sekä probioottien käyttöä ja prebioottien merkitystä ja mitä ne ovat. ”Varsinkaan ne ihmiset, joiden maksan toiminnassa on ongelmia, eivät pysty enää kovin hyvin neutraloimaan huonojen bakteerien haitallisia aineita ja tuntevat sen joskus myös nahoissaan. Bakteerimyrkyillä on erilaisia vaikutuksia väsymyksestä vapinaan ja koomaan asti.”


Enders Giulia (2015)Suoliston salaisuus. Kaikki kehomme keskeisestä elimestä. Otava.
Lähetä kommentti