ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kamelin maito ja immuniteetti

Kamelin maito sisältää seuraavia immuniteettia suojaavia proteiineja: Peptidoglycan Recognition Protein, PGRP on runsaasti Kamelin maidossa. Se simuloi isännän immuunipuolustusta ja toimii antibioottisesti.  Sillä näyttää olevan vaikutusta jopa rintasyöpään.

Lactoferriniä on suuria määriä kamelin maidossa, jopa enemmän mhin lehmän ja vuohen maidossa.  Lactoferrin estää mikrobien kasvua ja patogeenien hyökkäystä.  Lactoperoxidase on bakteereita tuhoava vaikutua gram-negativisiin bakteereihin kuten Escherichia coli (E. coli), Salmonella, ja Pseudomonas. Sillä on myös kasvaimia estävä vaikutus.

Lysozyme on ensyymi joka kuuluu sisäiseen immuunijärjestelmään kohteenaans gram-positiiviset bakteerit.  N-acetyl-beta-D-glucosamidase (NAGase) löytyy samanlaisia määriä, kuin ihmisen maidosta. Myös sillä on antibakterisia ominaisuuksia.

Autoimmuniteetti sairaudet johtuvat siitä, että keho hyökkää itseään vastaan yrittäessään turhaan kukistaa bakteerien aiheuttaman tulehduksen sisäelimistä, jonne kehon oma puolustusjärjestelmä ei pääse. Kamelin maidon immuusivaste kykenee läpäisemään sisäelimet.  Koska immuunivaste ylettyy tulehdusta aiheuttaviin oganismeihin (kutene saprophyte bakteeri, joka liittyy Crohn’s tautiin), kamelin maito voi auttaa paranemaan taudin aiheuttajista, joihin mikään muu ei pysty.


1. Yosef Shabo MD, Reuben Barzel MD, Mark Margoulis MD and Reuven Yagil DVM. Camel milk for food allergies in children. IMAJ 2005;7:796–798

2. Yosef Shabo, PhD, MD and Reuven Yagil, DVM. Etiology of autism and camel milk as therapy. 
International Journal on Disability and Human Development 2005;4(2):67-70

3 
 R.P. Agrawal, R. Beniwal, S. Sharma, D.K. Kochar, F.C. Tuteja, S.K.Ghorui and M.S. Sahani. Effect of raw camel milk in type 1 diabetic patients: 1 year randomised study. 
Journal of Camel Practice and Research 12(1), p. 27-35, 2005
Lähetä kommentti