ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kamelin maidon immunoglobuliinit

Immunoglobuliinit ja suojaavat proteiinit kamelin maidossa selittävät sen erinomaisen infektioita vastustavan ja suojaavan vaikutuksen. 

Kamelin maidon immunoglobuliinit pystyvät imeytymään sellaisiin soluihin, joihin ihmisen omat immunoglobuliinit eivät pysty. Siksi ne pystyvät vaikuttamaan myös sisäelimissä, joissa ne pystyvät neutralisoimaan tulehduken aiheuttajat kuten bakteerit tai virukset.

Kamelin maidon immunoglobuliinit ovat erityisiä kuten niiden alatyypit IgG2 and IgG3. Kamelin maidon immunoglobuliinit ovat saman kaltaisia kuin ihmisellä, mutta kooltaan vain kymmenesosa.  Pienestä koostaan johtuen ne pystyvät imeytymään paikkoihin, joihin ihmisen omat immunoglobuliinit eivät pysty.
Kamelin maidon immunoglobuliinineilla on erinomaiset bakteerien ja virusten vastaiset ominaisuudet.  Tohtori Reuven Yagilin tutkimuksessa todetaan “tavalliset antibiootit eivät pysty täysin neutralisoimaan antigeeneja, mutta kamelin maidon immunoglobuliinit pystyvät täysin neutralisoimaan tetanus myrkyt.” (1).

Virukset voidaan neutralisoida tuhoamalla niiden ensymiaktiviteetti. Tutkimukset osoittavat, että kamelin maidon immunoglobuliinit pystyvät neutralisoimaan myös hepatitis C ensymijärjestelmän (2).1)Prof Reuven Yagil, Paper, “Camel Milk and Autoimmune Diseases: Historical Medicine.” 2004.

2) Martin, F., Volpari, C., Steinkuhler, C., Dimas, N., Burnetti, M.,Biasiol, G., Altamura S., Cortese, R., De Francesco, R., Sollazzo, M. Affinity selection of a camelized V (H) domain antibody inhibitor of hepatitis Cvirus NS3 protease. Protein Engineering. (1997) 10: 607-614.
Lähetä kommentti