ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Laittomat hoidolliset huostat myönnetään viimein

Laittomia hoidollisia huostaanottoja- joissa siis lapsi tai nuori huostaanotetaan lastenkotiin puuttuvien peruspalvelujen takia vaikka vanhemmissa tai kodin olosuhteissa ei ole mitään vikaa- on tehty Suomessa jo kymmeniä vuosia ilman kenenkään puuttumista.

Usein "hoidollinen" huostaanotto romuttaa neurologista tai psykiatrista kuntoutusta tarvinneen lapsen tai nuoren voinnin , työkyvyn ja hoidon, sillä valvomattomat laitokset eivät usein annakaan luvattuja tutkimuksia, terapiaa tai kuntoutusta, edes lasten koulunkäynnistä ei jakseta huolehtia.

"Pojallani 14v on piirteitä autismin kirjon häiriöstä. Diagnoosina dysfasia ja lukihäiriö. Oireet: Vaikea sosiaalinen ahdistus, aistivaikeudet, unihäiriöt, laajat oppimisvaikeudet. Koulu sekä "hoitava" taho on tehnyt lastensuojeluilmoituksia. Kaikki tuki ja kuntoutus mitä olemme hakeneet, ei ole ollut kuulemma tarkoituksen mukaista, siksi hylättyjä kaikki päätökset. Ainut joka on reagoinut on lastensuojelu. Viikon kuluttua lähdemme perhekotiin toimintakykyarvioon ja varmasti samalla myös vanhemmuudestani tehdään arvio. Tämä ei minua haittaa, vaikka aluksi muserruin ajatuksesta, että minäkö tässä olenkin syypää lapseni sairauteen ja olin jo laittamassa persuksiini huonon äidin leiman. Olisin kyllä toivonut helpompaa tietä, mutta ääneni ei ole kantautunut ja paras on vaan mukisematta tämäkin mutka tehdä. Kurjaa poikani kannalta, lähteä tutusta ympäristöstä ja muutenkin vähäisten kavereiden luota. Onneksi kuitenkin saamme lähteä yhdessä. Työstäni olen jo irtisanoutunut."


http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.php?t=7171

http://yle.fi/uutiset/kun_lapsen_mieli_jarkkyy__paaseeko_silloin_hoitoon/7012761?ref=leiki-uu
Lähetä kommentti