ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 28. helmikuuta 2015

Lepsuilua vai seuraamuksia

Ahkerat ja motivoituneet opiskelijat eivät hyväksy tovereittensa huonoa käytöstä ja kuuluttavat henkilökuntaa lepsuilun sijasta puutumaan peliin. Ammatillisessa oppilaitoksessa tulisi toimia samoilla pelisäännöillä kuin työpaikoillakin. Poissaoloista ja huonosta käyttäytmisestä tulisi lepsuilun sijaan koitua myös seuraamuksia.

Kaikilta opiskelijoilta vaaditaan hyviä käytöstapoja, soitetaan jokaisen myöhässä olevan opiskelijan perään, pyritään estämään alkoholin käyttö ja tupakointi opintokäynneillä, puututaan oppilaitoksen pihassa tapahtuvaan tupakointiin, ilmoitetaan oppilashuololle opiskelijain vuorovaikutusongelmista ja huumeepäilyistä.

Mutta mitä tapahtuu? Ongelmakäyttäytymisestä kyllä kuullaan asianomaista. Mutta aina ei kuitenkaan hyvällä menestyksellä. Usein seuraamukset jää puheen tasolle. Joskus jopa roolit vaihtuu ja ongelmanuori nostaa syyttävän nyrkkinsä kasvattajille, jotka yrittävät pelastaa tämän.

Kiinassa kasvatettavista tehtiin tuomareita ja järjesttettin näytösoikeudenkäyntejä, joissa oli jo etukäteen päätetty siirtää tiukkapipoiset kasvattajat ulos opinahjosta. Perusteluna menettelyyn: "Opiskelijat ovat aina heikommassa asemassa". Mutta että tätä tapahtuu paljon lähempänä! Ken uskaltaa vaatia sääntöjen noudattamista, kun loppupeleissä seuraamukset kohdistuvatkin häneen, joka yrittää pelastaa nuoren turmiosta.Lähetä kommentti