ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Geeniverkostot saattaa liittyä autismin syntyyn

Kolmella äsken havaitulla geeniverkostolla näyttää olevan tärkeä rooli autismin kehittymisessä. 
Yksi autismiin liittyvä geeniverkosto näyttää vaikuttavan myös  ADHD:n ja Skitsofrenian kehittymiseen


Yleiset oireet ja genetiikka poikkeaa kyllä toisistaan kertoo tutkija tohtori Hakon Hakonarson, Center for Applied Genomics at The Children's Hospital of Philadelphia:n johtaja. Yhteiset biologiset kuviot, jotka löydämme tuovat meidät lähemmäksi sopivia hoitomuotoja, toteaa Hakonarson.

Geenien yhteisvaikutusta koskevassa tutkimuksessa, joka julkaisiin, 6 kesäkuuta Nature Communications julkaisussa käsitti yli 6,700 autismin kirjon henkilöä. Verrokkina oli12,500 henkilöä ilman autismia.

Tutkijat löysivät kolme geeniverkostoa jotka liittyvät proteiineihin jotka säätelevät solujen viestintää ja neurovälittäjijä. Neurovälittäjät ovat aineita, jotka auttavat soluja viestimään toistensa kanssa. Toinen verkosto liittyy syvän kehitykseen ja saattaa selittää autismin ja tietynlaisten syöpien esiintyvyyteen autismin kirjon ihmisillä.

Tutkijat selvittivät myös geeniperhettä, joka liittyy neurovälittäjäaine glutamiiniin. Glutamiini on tärkeässä roolissa aivojen toiminnassa, kuten muisti, oppiminen, ajattelu, huomiokyky ja käyttäytyminen. Tutkijat totesivat, että kaikki nämä toiminnat ovat autismin kannalta keskeisiä.

"Vaikka tutkimuksemme on laaja, se sisältää vain noin 20 prosenttia geeneistä, jotka aiheuttavat autismia" totesi Hakonarson.
Aiheesta lisää:

Lähetä kommentti