ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Autismin hoitokeinona ärsyttäminen

Lapsemme oli 2,5 vuotta lastenpsykiatrian osastolla. Sovelsivat siellä psykodynaamista näkemystä ja oppia 80-luvun tyyliin. Syylistivät äidit lasten oireista, joita kutsuivat "psykoosiksi". Sanoivat, etteivät syyllistä, mutta totesivat heti perään, että vanhempien pitää tuntea syyllisyyttä ollakseen kunnon vanhempia. Lapsi oli hiljainen ja omissa oloissaan. Sanoivat, että lasta ei pystytä hoitamaan, ellei häntä saada reagoimaan ympäristön ärsykkeille. Niimpä hoitomenetelmänä oli ärsyttäminen.

Ärsytyskeinona oli mm. saunomiset, illanvietto- ja ruokailutilanteet. Lapselle syötettiin väkisin ruokaa, josta ei pitänyt, jolloin saatiin lapsi lopulta kiihtymään. Illanvietossa otettiin lapsen kädet pois korvilta väkisin, kun lapsi ei halunnut kuunnella liian kovaäänistä musiikkia. Sanottiin, että ei ole kohteliasta muita kohtaan pitää käsiä korvilla, mutta ääntä ei suostuttu hiljentämään. Lisäksi juotettiin kokista, josta lapsi ei pitänyt. Pakotettiin juoman ja todettiin, että lapsen pitää sallia nautinnot itselleen, muutenkin unihäiriöinen lapsi ei saanut enää unta tämän hoidon jälkeen.

Ruokailussa pakotettiin syömään magariinia paksu kerros leivän päällä. Kun ei suostunut, raahattiin omaan sänkyyn kesken ruokailun. Tämän jälkeen sitten vietiin keittiiöön ja pakotettiin syömään margariinileipä. Lapsi söi lopulta, kun toinen hoitaja pyyhki rasvat lautasen reunaan. Näillä saatiin hiljainen lapsi kiukkua täyteen ja kiinnipitoon, josta pääsi eristyshuoneeseen. Siellä lapsi viihtyi.

Lääkärin selitys lapsen hoidossa saamille mustelmille oli: "Lasta ei voi hoitaa, jollei häntä saada reagoimaan". Pykodynaamisen opin mukaan hoidetaan lapsia vielä ainakin Helsingin seudulla. Psykodynaaminen autismin hoitofilosofia: "Psykogeenisen teorian mukaan autismi on täysin psyykkisperäinen tila. Äidin kielteisen ja kylmän suhtautumisen katsottiin aiemmin vaikuttaneen lapsen autismin kehittymiseen.
Lähetä kommentti