ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

tiistai 13. marraskuuta 2012

Asperger -lapsen osastohoidosta

Luulimme että saamamme neurologisen konsultoinnin myötä voisimme alkaa puhua asiaa täällä lasten psykiatrisella osastolla, johon aspergerin oireyhtymästä kärsivä lapsemme oli lähetetty.  Ikävä kyllä näin ei ole käynyt. Täällä otetaan kaikki palaute hyvin negatiivisesti. On ihmisä, jotka eivät halua oppia mitään uutta. Rummuttavat 20-vuoden kokemustaan eivätkä näe että maailma on muuttunut.

Lasten psykiatrisen osaston lääkärin ja ylihoitajan toimintavat ovat heidän omasta mielestään aivan oikeat. Mikään ei sitä liikauta piiruakaan. Aikoinaan sanoi J "Yritätkö muuttaa tätä hoitoa? Se on turhaa. Hoito etenee kuin juna, sen suuntaa ei mikään muuta, eikä mikään voi sitä pysäyttää. Osaan varautua kaikkeen oli se sitten julkisuus tai oikeudenkäynti". Ja tämä vuodatus tuli vain sen johdosta, että halusin konsultaatiota. En puhunut mitään oikeudenkäynnistä tai julkisuudesta.

Eikä mikään ole todellakaan muuttunut hoidossa tai osaston käytännöissä. Vierailujen rajausta tuntiin ei ole purettu. Edelleenkään ei uusia vakituisia työntekijöitä esitellä. Olin pyytänyt lääkäriltä sairaskertomuksen kopion sähköpostissa. En saanut pyyntööni vastausta. Kun menin osastolle hakemaan papereita. J sanoi tervehtimättä: "käy sisään". Muuta hän ei sitten sanonutkaan. Lapsen omahoitaja ei tiennyt asiastani. J ei sanonut mitään vaikka kuuli kyselyni. Kun palasin kotiin soitin osastolle tiedustellakseni asiaa vielä J:ltä.Hän oli jo lähtenyt, mutta puhelimeen vastannut hoitaja sanoi, että J:llä oli ollut minulle viesti osaston lääkäriltä". Toista viikkoa on kulunut, eikä pyytämiäni papereita ole kuulunut...
Lähetä kommentti