ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Meissä kaikissa asuu pieni autisti

Seuraavassa "Autism: The Musical" ohjaajan Tricia Reganin haastattelussa nähdään väläyksiä uusimmasta draamaan perustuvasta autismikuntoutuksesta. Reganin elokuva seuraa autistisia lapsia ja heidän vanhempiaan Elaine Hallin kehittämässä draamakuntoutuksessa. Elokuva on saanut erinomaista palautetta mm. Tribeca Film Festivaaleilla.

Draamakuntoutuksessa lapsen haastavaa käytöstä ei nujerreta pakolla, perinteisten psykodynaamisten terapioiden tapaan. Draamakuntoutuksessa paneudutaan aluksi aidosti lapsen omaan maailmaan. Näin saavutetaan lapsen luottamus ja kommunikaatiotaso. Tämän jälkeen lapsi voidaan ohjata myös tähän maailmaan ja syntyy pohja tehokkaalle kuntoutukselle. Tulokset draamakuntoutuksesta ovat hämmästyttävän hyviä.

The Alcove ohjelmassa ohjaajaa haastattelee Mark Molaro. Tässä hienossa haastattelussa Tricia Reganin kertoo kuinka myös autistisen lapsen vanhemmat ja suhde lapseen ovat muuttuneet kuntoutuksen myötä. Haastattelussa ohjaaja kertoo lopuksi omasta suhteestaan autismiin, kuinka tämän elokuvan teko ja tutustuminen autismiin auttanut häntä ymmärtämään paremmin omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan - meissä kaikissa asuu pieni autisti.

"Autism: The Musical" on tulossa teatterilevitykseen vuonna 2008. Toivottavasti saisimme tämän kiinnostavan, vahvan dokumentin myös Suomeen.
Lähetä kommentti