ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Erilaisuus on rikkaus - ei sairaus

Olipa hurjaa luettavaa! En pidä ollenkaan ihmeellisenä, että lapsena kovia kokeneet sairastuisivat muita helpommin psykoosiin. Psykoosi on käsittääkseni ikään kuin hermoston "korkein mahdollinen ylivireystila" Perusturvallisuuden tunteen järkkyminen saattaa pahentaa huomattavasti stressioireita. 

Kyllä vanhoilla gubeillakin oppipoikansa on. Tietysti uudistustakin tapahtuu psykodynaamisen psykoanalyysin sisällä. En ole alan asiantuntija, mutta mielenkiinnonaiheenani on sattuneesta syystä diagnostiset erimielisyydet eri suuntausten välillä.  Tänä päivänä psykodynaamista psykoanalyysin tarvetta prustellaan modernin geenitekniikan osoittamaa skitsofrenian perinnöllisyyttä ja hoidon vaikuttavuutta perustellaan aivokuvin - eli erittäin moderni lähestymistapa.
Todistetusti näistä ”hoidoista” ei ole kuitenkaan  hyötyä asperger-ihjmisille. Edelleen saa lukea ihmisistä, jotka on joutuneet väärään hoitoputkeen kuten lapseni, eikä päässyt siitä ulos. Perhettämme uhattiin lapsen huostaanotolla ellemme suostuisi virheelliseen hoitoon. Uhattiin lähettää poliisi peräämme, kun pakenimme maaseudulle sen jälkeen kun lapsi pääsi sairaalan kesäsulun johdosta kotiin pää oli täynnä mustelmia kiinnipitotilanteen jälkeen.

Kun lapsi saatiin lopulta kotiin oli näissä ”hoidoissa ja tutkimuksissa” lapsen iäastä kulunut 2,5 vuotta. Sairaalakoulussa kielettiin kaikki lapselle mieluisat kiinnostuksen aiheet, kuten soitto ja musiikin kuunteluakin, joka rauhoitti lasta rajoitettiin. Kieliäkään ei saanut opetella.

Lapsi, joka oli tuomittu skitsofreniseksi idiootiksi on juuri kirjoittanut neljä ainetta. Äidinkielen hän suorittaa syksyllä valmistuen näin ylioppilaaksi. Minusta tämä on jo ihme, että on pystynyt ottamaan kiinni ikäluokkansa vain yhdellä lisävuodella.

Tässä on tausta, jonka vuoksi haluaisin toimia niin, että nämä irvokkaat käytännöt loppuisi ja erilaiset ihmiset nähtäisiin yhteiskunnan rikkautena ja voimavarana eikä tautina, joka pitää syrjinnällä ja kidutuksella hoitaa näkymättömiin tai piilottaa.http://blogs.plos.org/mindthebrain/2014/02/04/psychoanalysts-claim-long-term-psychoanalytic-psychotherapy-effective-shorter-therapies/

Lähetä kommentti