ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Lapsi kiinnipidossa mustelmille

Hakiessamme lastamme kesäsulun vuoksi kotiin, oli hänen ohimonsa mustelmilla. 

Hoitajat ja lääkäri eivät maininneet siitä, ennen kuin kysyimme asiasta. Edelli- senä iltana oli ollut omahoitajan hetki, jonka piti olla ”laatuaikaa” lapselle. Häneltä oli kysytty, haluaako pelata lautapeliä vai mennä pomppulaan pomppimaan. Lapsi oli valinnut lautapelin, mutta hoitaja ei uskonut, että lapsi sanoi, mitä halusi.

Psykodynaamisen selitysmallin mukaan lapsi ei nyt noudattanut omaa mielihaluaan. Lapsihan tykkäsi hoitajan mielestä pomppimisesta enemmän kuin lautapelistä. Eli lapsen mielihalu oli pomppiminen, vaik- ka sanoikin, että haluaa pelata lautapeliä. Niinpä hoitaja määräsi, että nyt mennään pomppimaan.

Tästä psykologisoinnista kiivastuneena lapsi meni vessaan rauhoittumaan. Sieltä hänet kuitenkin raahattiin ulos, kun ei vapaaehtoisesti tullut. Raivokas lapsi lopulta tainnutettiin kolmen hoitajan voimin. Siinä oli ohimotkin painuneet karkeaan juuttimattoon. Mustelmia sitten lomalla kotona, mummolassa ja sukulaisissa kummasteltiin.


..jatkuu

Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle.
Lähetä kommentti