ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 31. lokakuuta 2015

Huostaanotto diagnoosia koskevan erimielisyyden takia

Ensimmäinen kontakti Autismi- ja Aspergerliittoon tapahtui tämän perhetapaamisen jälkeen. 

Tiedustelimme puhelimitse, mitä tulisi tehdä saadakseen lapselle oikeaa hoitoa. Totesimme, emme olleet hyväksyneet skitsofrenia- diagnoosia ja hoitomenetelmiä, vaan uskoimme, että kysymyksessä voisi olla Asperger. Vastaus oli, että paras on vain tyytyä siihen, mitä sairaalan asiantuntijat ovat todenneet. Lapsen tilannetta eivät ristiriidat hyödytä.

Turhautuneina otimme yhteyttä Ben Furmaniin, joka oli omassa tv-ohjelmassaan ottanut esille vastaavat ongelmat Asperger-diagnoosin kiistanalaisuudesta. Hän antoi yhteystiedot vanhempiin, joiden lapsi oli otettu pois perheeltään.

Heidän lapselleen Asperger-diagnoosi oli tehty yksityissektorilla, mutta tästä huolimatta lapsi oli huostaanotettu diagnoosia koskevan erimielisyyden takia ja pantu psykodynaamiseen laitoshoitoon. Nämä vanhemmat olivat vieneet poikansa tapauksen oikeuteen, jossa huoltajuus palautettiin myöhemmin vanhemmille. Oikeuteen meidän ei tarvinnut mennä, vaikka lähellä sekin oli.
...jatkuu

Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle.
Lähetä kommentti