ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Vanhemmat syyllistetään lapsen autismista

Vanhemmille järjestettiin ”vanhempainohjausta”, jossa isän vaikutusta pidettiin lasta traumatisoivana, koska hän ei nähnyt tämän ongelmaa, vaan oli mennyt mukaan ”lapsen sairaaseen maailmaan” ja selittänyt lapsen kokemusta harrastuksilla, aisti- ja yliherkkyydellä sekä fysiikan ilmiöillä ja sairautta Aspergerilla. 

Hoidon mielestä ongelma oli lapsen omassa mielessä – ei aivoissa, aisteissa tai ympäröivässä maailmassa. Isän käyntejä osastolla rajoitettiin ja lapsen hoitokertomukseen merkittiin asiasta isälle kertomatta, että tämän pitäisi hakeutua psykiatriseen hoitokontaktiin.

Osoitettiin, että äiti oli tyypillinen kylmä työssäkäyvä ”jääkaappiäiti”, jolla ei ollut aikaa lapselleen. Hoitona äidin käyntejä pyrittiin lisäämään järjestämällä yhteistä aikaa äidille ja lapselle. Oli muun muassa ulkoilmateatteri, jossa lapsi karkasi äitinsä sylistä. Vaikka lapsi ei koskaan ollut viihtynyt sylissä, tätä pidettiin osoituksena huonosta lapsi-äiti-suhteesta...jatkuu

Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle.
Lähetä kommentti