ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

torstai 29. lokakuuta 2015

Ei nukkumaan ilman kokista ja kiinnipitoa

Myös lapsen kylpyhetket olivat ongelmallisia. Kun lapsi ei halunnut mennä uima-altaaseen, sanottiin, menikö pupu pöksyyn? Lapsi ihmetteli, miten pupu on voinut mennä pöksyyn, kun ei hänellä ole jalassa uimahousujakaan. Uimaan hän ei halunnut mennä, koska oli tottunut menemään veteen uimahousuissa.

Kun lapsi käpristeli voimakkaan, pistelevän suihkun alla, eikä ”nauttinut suihkusta”, niin kuin olisi pitänyt, hoi- taja otti kiinni toisesta kädestä ja nostanut lapsen ilmaan suihkun alla yrittäen turhaan suoristaa käpertynyttä lasta.

Saunan jälkeen lapsille tarjottiin kokista. Lapsemme ei kuitenkaan halunnut kokista, sillä hän piti tätä roska- ruokana. Hoitajat selittivät, että oikeasti lapsi haluaa kokista, mutta vastustaa vain hoitoa. Niinpä pakotettiin juomaan kokis: nukkumaan ei mentäisi, ennen kuin kokis olisi juotu, vaikka lapsella oli todettu unihäiriöitä. Lapsen lopulta hermostuessa päästiin nukkumaan vasta kiinnipidon ja eristyksen kautta.
..jatkuu

Autismi- ja Aspergerliiton Ikääntyminen autismin kirjolla -projekti on koonnut yksien kansien väliin kaksikymmentäyksi pienoismuistelmaa Minun tarinani - kertomuksia autismin kirjolta, joissa kerrotaan, millaista on ollut elää Aspergerin oireyhtymän kanssa. Tarinat ovat eri ikäisten autismin kirjon ihmisten tai heidän omaistensa kirjoittamia ja kirja on kuvitettu kuvataiteilija Tuuli Aution vesiväritöillä. Kirjan voi tilata itselleen tai edustamalleen organisaatiolle.
Lähetä kommentti