ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Loinen muuttaa luonnettamme

Puolet ihmisistä kantaa aivoissaan loista, joka muokkaa mieltämme ja käyttäytymistämme kirjoittaa tiedetoimittaja Risto Isomäki.

Todennäköisesti noin yksi kolmasosa kaikista skitsofrenioista on toksoplasmaloisien aiheuttamia. Ne saattavat aiheuttaa myös autismia ja laukaista osan vakavista masennuksista ja kaksivaiheisista mielialahäiriöistä.

Tartuttajia ovat Duodecimin terveyskirjaston mukan huonosti kypsennetty sian, naudan ja lampaanliha sekä kissan ulosteet. Kissan ulosteesta ihmisen pitää saada se suun kautta ja ulosteen pitää olla yli vuorokauden vanhaa. toksoplasmainfektio näyttäisi myös lisäävän taipumusta vakavaan riskinottoon (sekä miehillä että naisilla) ja väkivaltaiseen käyttäytymiseen (miehillä).

Toxoplasma gondii parasiitti muuttaa rotat ja hiiret kissalle ystävällisiksi. Se pystyy juuri tästä syystä vaikuttamaan niin voimakkaasti myös ihmisten käyttäytymiseen: isot kissapedot olivat miljoonien vuosien ajan ihmistä edeltäneiden lajien vaarallisimmat saalistajat. Se teki ihmisestä pelottoman ja helpomman saaliin pedolle.Guilia Enders (2015) Suoliston salaisuus. Otava.

Risto Isomäki, Puolet maailman ihmisistä kantaa aivoissaan loista, joka muokkaa mieltämme ja käyttäytymistämme  HS 24.6.2015

Judith Hooper, A New Germ Theory The Atlantic Monthly; February 1999;

http://www.psychegames.com/Autism-infections.htm
Lähetä kommentti