ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

perjantai 2. tammikuuta 2015

Äidin tulehdus altistaa sikiön skitsofrenialle ja autismille

Turun yliopiston lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksessa selvitetään, miten raskausajan ympäristölliset tekijät voivat vaikuttaa sikiön aivojen kehitykseen ja altistaa neuropsykiatrisiin häiriöihin.

Turun yliopiston lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksessa selvitetään skitsofrenian ja autismin yhteyttä sikiön ja lapsen kehityksen. Tutkimus on toteutettu yhdysvaltalaisten ja suomalaisten tutkijoiden yhteistyössä, ja sitä on rahoittanut National Institute of Mental Health (NIMH). Tulokset on julkaistu psykiatrian alan johtavissa American Journal of Psychiatry- ja Molecular Psychiatry -julkaisuissa.

‒ Skitsofrenia ja autismi ovat osin perinnöllisiä, mutta myös kehitykselliset tekijät ovat tärkeitä. Tällä hetkellä suuren kiinnostuksen kohteena ovat raskausajan ympäristölliset tekijät, jotka voivat vaikuttaa sikiön aivojen kehitykseen ja altistaa neuropsykiatrisiin häiriöihin sairastumiselle, toteaa professori Andre Sourander Turun yliopistosta.

Tutkimuksen toinen päätutkija on neuvolaserologisen laboratorion johtaja, dosentti Heljä-Maria Surcel THL:stä.>> Lastenpsykiatrian tutkimuskeskuksen verkkosivut
Teksti: Pia-Sofia Yrjölä


Lähetä kommentti