ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Psykodynaamista ruuvinvääntöä

Tänä päivänä psykodynaamista psykoanalyysin tarvetta prustellaan modernin geenitekniikan osoittamaa skitsofrenian perinnöllisyyttä ja hoidon vaikuttavuutta perustellaan aivokuvin - eli erittäin moderni lähestymistapa*.

Todistetusti näistä ”hoidoista” ei ole kuitenkaan  hyötyä asperger-ihmisille. Edelleen saa lukea ihmisistä, jotka on joutuneet väärään hoitoputkeen kuten lapseni, eikä päässyt siitä ulos. Perhettämme uhattiin lapsen huostaanotolla ellemme suostuisi virheelliseen hoitoon. Uhattiin lähettää poliisi peräämme, kun pakenimme maaseudulle sen jälkeen kun lapsi pääsi sairaalan kesäsulun johdosta kotiin pää oli täynnä mustelmia kiinnipitotilanteen jälkeen.

Kun lapsi saatiin lopulta kotiin oli näissä ”hoidoissa ja tutkimuksissa” lapsen iästä kulunut 2,5 vuotta. Sairaalakoulussa kielettiin kaikki lapselle mieluisat kiinnostuksen aiheet, kuten soitto ja musiikin kuunteluakin, joka rauhoitti lasta rajoitettiin. Kieliäkään ei saanut opetella.

Lapsi, joka oli tuomittu skitsofreniseksi idiootiksi on juuri kirjoittanut neljä ainetta. Äidinkielen hän suorittaa syksyllä valmistuen näin ylioppilaaksi. Minusta tämä on jo ihme, että on pystynyt ottamaan kiinni ikäluokkansa vain yhdellä lisävuodella.

Tässä on tausta, jonka vuoksi haluaisin toimia niin, että nämä irvokkaat käytännöt loppuisi ja erilaiset ihmiset nähtäisiin yhteiskunnan rikkautena ja voimavarana eikä tautina, joka pitää syrjinnällä ja kidutuksella hoitaa näkymättömiin tai piilottaa.


http://blogs.plos.org/mindthebrain/2014/02/04/psychoanalysts-claim-long-term-psychoanalytic-psychotherapy-effective-shorter-therapies/
Lähetä kommentti