ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

perjantai 8. helmikuuta 2013

Aspergerin oireyhtymä lapsuudesta aikuisuuteen

Tony Attwoodin teos Aspergerin oireyhtymä lapsuudesta aikuisuuteen auttaa ymmärtämään Asperger-ihmisen kehittymistä, eri ikäkausiin liittyviä ongelmia, mahdollisuuksia ja hyödyntämään heidän vahvuuksiaan.

Kun Asperger-ihmisen elämää tarkastellaan kokonaisuutena, haastavina pidetyt ominaisuudet saavat selityksen ja tuntuvat ymmärrettäviltä. Teos ei kuvaile vain arjen ongelmia, vaan antaa hyviä käytännön ohjeita ja vinkkejä selviytyä haasteista niin kotona, koulussa kuin työpaikoillakin. Kirja antaa vinkejä kuinka selvitä ympäristön asettamista odotuksista ystävyyssuhteissa, parisuhteessa, opiskelussa ja työelämässä.

Attwoodkertoo omista kokemuksistaan kuntoutuksessa. Teos antaa materiaalien lisäksi hyviä vinkkejä arjen haastaviin tilanteisiin. Teos antaa voimaa niin asperger-ihmisille, kuin heidän opettajille, ohjaajille ja läheisille. Se peilaa myös oman toiminnan ja kohtaamisen vaikutusta Asperger-henkilön hyvinvointiin. Teos on paras kuvaus Asperger-ihmisen elinkaaresta ja eri ikäkausiin liittyvästä kuntoutukstarpeesta.

Erityisen ajankohtaiseksi teoksen tekee nopeasti lisääntyvä asperger-vanhusten joukko, joka tarvitsee aivan uudenlaista kuntoutusta palveluita selvitäkseen vanhuudesta toiveittensa mukaan mahdollisimman itsenäisesti. Toistaiseksi teos on asiantuntevin ja kattavin Aspergerin oireyhtymää käsittelevä yleisteos autismin kirjon ihmisille, heidän läheisilleen ja näiden ihmisten parissa työtään tekeville.

Erinomaisen suomennoksen paikalliset olosuhteet huomioiden on tehnyt Mira Karppelin.


Tekijä
Tony Attwood
KustantajaOppimateriaalikeskus Opike
Julkaisuvuosi2012
Sivumäärä399
JulkaisumuotoPehmeäkantinen kirja
TuotenumeroT 1697
ISBN978-951-580-530-0
Hinta47.00 €

Lähetä kommentti