ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Vaikuttaako ympäristön ärsykkeet?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella ärsyttäviä kielioppivirheitä. Pluraalimuotoisen substantiivin jälkeen myös verbi tulee taivuttaa monikkoon. Muutokset hermostuttaVAT, aistini lamaannuttaVAT et cetera. Virhe on toistuva ja esiintyy jo otsikossa. Toisaalta blogin kirjoittajan verbaaliset kyvyt eivät mitenkään ole tehneet mitenkään vaikutusta aikaisemminkaan, vaikka aihe minua kiinnostaakin.

"Kirkkaat valot, kovat äänet, vahvat hajut, karkeat vaatteet ärsyttää "
Hajujen ja karkeiden vaatteiden väliin kuuluu sana "ja". Lienee kirjoitusvirhe, mutta pistää silti silmään.

Ärsytyksenaiheuttaja yhteen. Tarkoitettiinko testissä muuten siis ärsykkeitä vai ärsytystä? Itse sain kuvan, että kirjoittaja olisi sekoittanut sanat keskenään mutta tiedä häntä sitten mitä on tarkoitettu.
Yhtaikaa on hyväksytty sana sanaliiton "yhtä aikaa" lisäksi, mutta henkilökohtaisesti en kyllä käyttäisi kuin kaunokirjallisiin tuotoksiin.

"Lamaannun kun kaikki tehtävät painaa päälle "
Ennen sanaa tulee pilkku.

Kirjoittaja on osannut taivuttaa verbit ensimmäisissä kohdissa, lopuissa testi kuulostaa 14-vuotiaan Justin Bieber -fanin käsialalta ja menettää lopunkin uskottavuutensa. Epävirallisen ja testialueen alalle kouluttamattoman tahon kirjoittamat, blogiympäristössä julkaistut testit nyt eivät kyllä muutenkaan ole millään lailla uskottavia tai luotettavia lähteitä, mutta eivätpä viralliset testit tai alan ammattilaisenkaan luomat testaustavat ole välttämättä lainkaan luotettavia vastausten ollessa huomattavan subjektiivisia.

Toivottavasti jatkat blogin kirjoittamista jatkossakin, mutta josko nämä itselaaditut testit jätettäisiin pois; roskasisältö muuten asiallisen tekstin joukossa vie uskottavuutta myös muulta sisällöltä.

Unknown kirjoitti...

Kiitos Anonyymi perusteellisesta palautteestasi ja rohkaisevista sanoistasi! Toivottavasti osaan soveltaa hyviä vinkkejäsi käytännössä :)