ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

torstai 29. marraskuuta 2012

Hymy tekee syyllisen

Viikonloppu sujui hyvin. lapsi oli kotona yhden yön. Kun hain häntä osastolta lauantaina oli uusi hoitaja, joka kehui, kuinka lapsi on ollut mallilapsi osastolla, mutta toivoi, että käyttäytyisi yhtä kiltisti kotona. Hän hämmästeli, kun kerroin, että kotona ei ole koskaan ollut ongelmia lapsen kanssa. Hän jopa huolehtii, että sisarukset tekevät heille kuuluvat tehtävät. Silloin hoitaja kysyi, onko lapsi vanhin lapsi. Vastasin, - ei kun nuorin. 

Kotimatkalla lapsi kertoi, kuinka uusi poika osastolla kertoi karselleensa "Teksasin moottorisaha murhaajia". Tuntuu kummalta kuulla noin pienten lasten katsovan sellaisia väkivaltavideoita. Lapsi nappaa kaikki helposti - en tiedä onko tämä hänelle parasta seuraa? Väärinymmärryksiä tulee helposti.

Kun pelasimme osastolla Inkan aarretta, lapsi totesi, että pelissä ei voi huijata, taivuttamalla pelimerkkejä. Hoitaja kiinnostui heti asiasta ja sanoi, että lapsi taitaakin olla vilppipelaaja. Kysyttäessä, lapsi kertoi, että pelatessaan erään toisen pojan kanssa tämä oli kertonut huijaavansa Afrikan tähdessä taivuttamalla pelimerkkejä.

Lapsi toistaa helposti mitä ympärillään kuulee. Tämä aiheuttaa usein väärintulkintoja. Joskus hän sanoi: "Lääkkeet pienetää aivoja". Tästä syytettiin minua, kunnes selvisi, että sanojen alkuperä oli huonekaverilla. Kerran huonekaveri paiskasi oven hoitajan eteen, tämän tullessa huoneeseen. Tästä syytettiin lastani, koska hän hymyili. Lapsi ihmetteli, miksi hän joutui eristyshuoneeseen - vaikkei ollut syypää. Toisaalta hän piti eristyshuoneen yksinäisyydestä ja rauhasta, eikä olisi halunnut siirtyä takaisin osastolle.
Lähetä kommentti