ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 21. helmikuuta 2015

Aspergerista Infosodan ase

Infosodassa aseena on sanat. Sanojen käyttöä pohditaan siinä tarkasti. Aspergeria on tässä käytetty toista osapuolta suututtamaan ja esittämään Venäjä suurelle yleisölle ja liittolaisille ”Euroopan sairaana miehenä” aivan kuin propagandasodassa ennen ensimmäistä maailman sotaa. 

Kylmän sodan aikana, kun tasapainoiltiin sodan ja rauhan välillä käytettiin  ”poliittisesti korrektia" sanastoa. Sodan jälkeen sovittiin, että venäläistä ei saa kutsua ryssäksi. Tällöin tuli sanonta toveri tai veli venäläinen. Tästä ollaan nyt lipeämässä ja Aspergeristakin ollaan tekemässä infosodan asetta. Diagnoosiakin voi käyttää info-sodan aseena, kuten Janne ansiokkaassa Hesarin kirjoituksessaan toteaa..

Kyllä diagnooseja on tehty jo vuosituhannet. Vaha sodankäynnin mestari, jota kaikki mainitut ovat varmasti lukeneet puhuu myös itsediagnoosista. ”Tunne itsesi ja tunne vihollisesi, sadassakaan taistelussa et ole vaarassa…”

Mutta toinen asia on sitten tietenkin se miten näistä diagnooseista puhutaan. Jos ei toista osapuolta ei haluta yllyttää, ärsyttää tai suututtaa, vaan rauhoittaa ja tyynnyttää, sopia ja tehdä rauha, käytetään positiivista kieltä.
Jan-Mikael Fredriksson (2015) Vammaisneuvoston puheenjohtaja: Spekulointi Putinin Asperger-oireyhtymästä infosotaa. HS Mielipide 11.2.2015.

Ensitietoverkosto: Mallia irlantilaisesta ensitietosuosituksesta


Lähetä kommentti