ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Autismin kirjon kasvu USA:ssa 30% kahdessa vuodessa

Autismidiagnoosin yleistyessä vaartana on, että vaikeimmin autistististen ihmisten tuki vähenee, sillä autismin livemmät muodot yleistyvät. Vaikeimmat autismin muodot pystytään diagnosoimaan jo kaksi vuotiaana ja viimeistään kun lapsi ei opi puhumaan. Lievempi autismi on diagnosoidaan harvemmin ennen kouluikää.

Yhdysvaltain terveysviraston CDC:n raportin mukaan joka 68s lapsi kuuluu autismin kirjoon. Lisäys on yli 30% vuoteen 2012 verrattuna. Lisäys on huomattavasti aikaisempia arvioita suurempi. Samoilla diagnoosikriteereillä arvio oli 1: 88 vuonna 2012. Lähes puolet uusista tapauksista on lievemmin autistisia. 

Raportin mukaan 1.2 miljoonaa alle 21 vuotiasta kuuluu autismin kirjoon. Myös muut havainnot vahvistavat autismin lisääntymistä. Autismi on lähes viisi kertaa yleisempää pojilla kuin tytöillä. Pojilla autismin suhdeluku on 1:42 kun tytöillä se on 1:189.

Valkoisilla diagnoosi on yleisempää, kuin mustilla tai latinoilla. Ero saattaa selittyä myös terveyspalveluiden eroilla USA:n eri osissa. New Jerseyssä suhdeluku on 1:45 kun taas Alabamassa 1:175.

New CDC Report Finds 1 in 68 Children Have Autism Spectrum Disorders, Up 30% From 2012


Lähetä kommentti