ASSIUUTISIA

NYT LUETAAN...

torstai 13. maaliskuuta 2014

Lapsen pakkoliikkeet skitsofrenian oire?

Kun lapsi oli osastohoidossa, ilmeni paljon erilisia oireita, joita lapsella ei koskaan aikaisemmin esiintynyt kotona. Eräs tälläinen oli pakkoliikkeet. 

Jostakin syystä lapsella alkoi osastolla esiintyä nykimisoireita ja alkoi pitää toista kästtään koukussa. Ylihoitaja selitti nämä skitsofrenian oireena. Vanhemmat epäilivät psyykelääkeen sivuvaikutuksia, mutta tätä pidettiin häiriintyneitten vahempien yrityksenä "selitellä vakava tauti".

Ylihoitaja koitti oikaista "vääntynyttä kättä" suihkussa roikuttamalla lasta koukistuneesta kädestä, mutta turhaan. Skitsofrenian oireet "paranivat" vasta kun lapsi pääsi pois osatolla ja psyykelääkitys lopetettiin. Tämän jälkeen lääkitystä ei ole tarvittu.

Kun autismiin ei ole lääkitystä, jostain syystä autismin kirjon potilaille on keksitty siktsofrenian tilalle uusia diagnooseja, joiden kuvaus sisältää hoiona tietyn psyykenlääkeen. Tälläinen uusi diagnoosi on bipo. Bipo-lääkityksen saaneet kertovat vertaissivustoilla monista vaikeista oireista, jotka on ilmaantuneet hoidossa.

Kokeneet lääkärit näkevät heti, että kyseessä on lääkkeen sivuvaikutus, eikä taudin oire. Mutta diagnoosin purkaminen on paljon vaikeampaa, kuin sen tekeminen. Onkin nyt vain todettu, että peyykenlääkeet eivät sovi kaikille bipoille.

Lähetä kommentti